Főoldal arrow Tudnivalók a tanfolyamról arrow A tanfolyam rövid leírása
Mozgásfejlesztés | 2024. július 24., szerda
Főmenü
Főoldal
A mozgásfejlesztő program
Tudnivalók a tanfolyamról
Induló tanfolyamok
Tanfolyamok értékelése
Előadások
Könyvek
Segédeszközök
Oktatófilmek
Publikációk
Partneróvodák
Kapcsolat
Jelentkezési lapok
A tanfolyam
Induló tanfolyamok
  Előadások
  Könyvek
  Segédeszközök
  Oktatófilmek
  Publikációk
  A tanfolyam rövid leírása
  Image- Az oktató-nevelő intézményekben az egyéni fejlődésmenetű gyermekek integrált nevelése továbbra is csak részben biztosított. Napi ellátásukat az általános végzettségű óvodapedagógusok, tanítók, tanárok és testnevelők végzik, speciális felkészítést azonban nem kapnak.

  A 30 órás képzésen tanuljuk a primitív reflexek vizsgálatát, értelmezését, a felülírásukat segítő mozgássorokat. Behatároljuk az idegi éretlenség, hiper- és hipoaktívitás, figyelemzavar és autisztikus tünetekre alkalmazható gyakorlatsorokat. Az akaratlagos mozgásszabályozás viselkedésre gyakorolt hatásait vizsgáljuk hiperaktív, viselkedészavaros és figyelemzavaros gyermekek esetében. Az iskolai alapkultúrtechnikák elsajátításhoz nélkülözhetetlen képességek (részfunkciók) fejlesztését segítik a testséma-, térismeret, sorrendiség, ritmus-, és egyensúlyfejlesztő gyakorlatok. Valamennyi esetben a játékosság és a kötött elemek arányos, ill. szükséges alkalmazására fektetjük a hangsúlyt.

  A tünetek, tünetcsoportok és problémák pontos megfigyelése a napi bemutató foglalkozásokon, az ezt követő megbeszéléseken pedig a látottak elméleti kifejtése történik filmbejátszások, munkalapok, szemléltető ábrák segítségével. Ezt követően a mozgásgyakorlatok hallgatókkal történő kipróbálása nem csupán az eszközök megismerését, hanem az ismeretanyag elmélyítését is szolgálja.

  A tanfolyam elmélete szakkönyveken - kiemelten Katona Ferenc, Sally Goddard Blythe, Jean Ayres - és speciális tanfolyamokon, konferenciákon szerzett tudáson alapul (Fejlesztő Pedagógia, KPP -Porkolábné Dr. Balogh K., TSMT - Lakatos K., Kulcsár M.né).
  A gyakorlatok nagyrészt az alapító 35 éves gyakorlati munkájából, egyéni tapasztalataiból, illetve részben Delacato alapgyakorlataiból és a TSMT néhány eleméből építkeznek.

  A tanúsítvány kiadásának kritériumai:

  • 80%-os jelenlét a foglalkozásokon,
  • 8 kérdéses tesztlap min. 45 pontos teljesítése
  < Előző   Következő >
  © 2003-2024 Mozgásfejlesztő Program, Tótszöllősy Tünde