Főoldal arrow A tanfolyam arrow A tanfolyam rövid leírása
Mozgásfejlesztés | 2018. február 18., vasárnap
Főmenü
Főoldal
A mozgásfejlesztő program
A tanfolyam
Induló tanfolyamok
Tanfolyamok értékelése
Fejlődésvizsgálat - ÚJ!!!
Előadások
Könyvek
Segédeszközök
Oktatófilmek
Publikációk
Partneróvodák
Kapcsolat
Jelentkezési lapok
A tanfolyam
Induló tanfolyamok
Előadások
Könyvek
Segédeszközök
Oktatófilmek
Publikációk
A tanfolyam rövid leírása
Image- Az oktató-nevelő intézményekben az egyéni fejlődésmenetű gyermekek integrált nevelése továbbra is csak részben biztosított. Napi ellátásukat az általános végzettségű óvodapedagógusok, tanítók, tanárok és testnevelők végzik, speciális felkészítést azonban nem kapnak.

A 30 órás képzésen tanuljuk a primitív reflexek vizsgálatát, értelmezését, a felülírásukat segítő mozgássorokat. Behatároljuk az idegi éretlenség, hiper- és hipoaktívitás, figyelemzavar és autisztikus tünetekre alkalmazható gyakorlatsorokat. Az akaratlagos mozgásszabályozás viselkedésre gyakorolt hatásait vizsgáljuk hiperaktív, viselkedészavaros és figyelemzavaros gyermekek esetében. Az iskolai alapkultúrtechnikák elsajátításhoz nélkülözhetetlen képességek (részfunkciók) fejlesztését segítik a testséma-, térismeret, sorrendiség, ritmus-, és egyensúlyfejlesztő gyakorlatok. Valamennyi esetben a játékosság és a kötött elemek arányos, ill. szükséges alkalmazására fektetjük a hangsúlyt.

A tünetek, tünetcsoportok és problémák pontos megfigyelése a napi bemutató foglalkozásokon, az ezt követő megbeszéléseken pedig a látottak elméleti kifejtése történik filmbejátszások, munkalapok, szemléltető ábrák segítségével. Ezt követően a mozgásgyakorlatok hallgatókkal történő kipróbálása nem csupán az eszközök megismerését, hanem az ismeretanyag elmélyítését is szolgálja.


A tanúsítvány kiadásának kritériumai:

  • 80%-os jelenlét a foglalkozásokon,
  • 8 kérdéses tesztlap min. 45 pontos teljesítése
< Előző   Következő >
© 2003 Mozgásfejlesztő Program, Tótszöllősy Tünde - webhosting: 3gteam networksolutions