Főoldal arrow Fejlődésvizsgálat - ÚJ!!! arrow Fejlődésvizsgálat
Mozgásfejlesztés | 2018. június 24., vasárnap
Főmenü
Főoldal
A mozgásfejlesztő program
A tanfolyam
Induló tanfolyamok
Tanfolyamok értékelése
Fejlődésvizsgálat - ÚJ!!!
Előadások
Könyvek
Segédeszközök
Oktatófilmek
Publikációk
Partneróvodák
Kapcsolat
Jelentkezési lapok
A tanfolyam
Induló tanfolyamok
Előadások
Könyvek
Segédeszközök
Oktatófilmek
Publikációk
Fejlődésvizsgálat
ImageMegkésett neurológiai fejlődés szűrése és korrekciója 3 hónapostól 3 éves korig

Születésünkkor elveszítjük az anyaméh gyöngéd védelmét, egyedül kell megküzdenünk rengeteg ingerrel, melyek néha túlságosan megterhelők számunkra. A természet egy sor csecsemőkori reflexszel (akaratlan működések, válaszreakciók a környezeti hatásokra) ruházza fel a kis jövevényt, amelyek elengedhetetlenül szükségesek túlélése szempontjából.
A fejlődés előrehaladtával ezeket a túlélési reflexeket tanult képességek váltják fel. Ha ez elmarad, később oka lehet éjszakai ágybavizelésnek, tengeri betegségnek, tériszonynak, tanulási képességeknek (nehezebben tanul meg rajzolni, írni, tisztán beszélni, betűket összeolvasni).

Ma már egyre látványosabban megmutatkozik, hogy a megmaradó primitív reflexek károsan befolyásolják a gyermekek társas viszonyait is (nem tud barátokat szerezni, ill. nem jól választja, szervezi azokat), és az önmegvalósításhoz szükséges képességek kialakulását (énkép, önbecsülés).

„Ha annak idején, amikor Balázs fiamnál viselkedési és tanulási problémák jelentkeztek, valaki megvizsgálta és elemezte volna általános mozgási képességeit, megúszott volna rengeteg kudarcot, nem kínlódott volna annyit egy-egy tantárggyal, dacára 140-es IQ-jának. Ha mi akkor találkoztunk volna Tótszöllősy Tündével és Balázs részt vehetett volna a mozgásfejlesztési programjában, talán most nem telemarketingesként sínylődne hol egyik, hol másik cégnél."

"Én sem az egészségügyi tanulmányaim során, sem a gyógypedagógiai asszisztensi képzésem alatt nem találkoztam ezzel a nagyon fontos ismerettel, döbbenetes felismerést jelentett, amikor Tünde mozgásfejlesztő továbbképzésén hallottam ezekről."  (Földi Gyöngyi)


Henry Delacato amerikai neurológus és Sally Goddard Blythe angol pszichiáterek kutatásaira és gyakorlati megfigyeléseire épít Tótszöllősy Tünde, a Porkolábné dr. Balogh Katalin vezette tanulási képességeket kutató csoport tagja.  Az általa továbbfejlesztett vizsgálati módszerrel időben fel lehet fedezni a fennmaradt csecsemőkori reflexeket, és korrigálni lehet a feltárt rendellenességeket játékos mozgássorokkal, akár még kamaszkorban is.


Hogyan zajlik a szűrés?  • Megérkezésük után Földi Gyöngyi asszisztens felveszi a babával kapcsolatos előzményeket -  anamnézis: terhesség, szülés lefolyása, baba fejlődése, készségei, stb.
  • Tótszöllősy Tünde inkluzív mozgásfejlesztő elvégzi a vizsgálatot, mely a baba aktuális mozgásfejlődéséről ad képet.
  • A vizsgálathoz a babát nem kell levetkőztetni, anya, apa végig mellette van. (Eddigi szűréseink bensőséges, békés hangulatban zajlottak, a babákat sem időben, sem fizikailag nem terhelte meg a rövid „tornáztatás".)
  • A fennmaradt csecsemőkori reflex esetén otthon is könnyen elvégezhető gyakorlatsort mutatunk be a kedves szülőknek.
  • Az otthoni gyakorláshoz betanítást, segítséget tudunk biztosítani; illetve jelezhetik nyomon követési, kontroll igényüket, valamint kiscsoportos beszélgetésre, tanfolyamra is jelentkezhetnek.


Fejlődésvizsgálat (mozgás és izomtónus, tanult képességek) felmérése és
a korrekciós tanácsadás díja:


3 hónapos kortól 3 éves korig: kedvezményesen 2 500 Ft.

Helyszín:
Dunakeszi, Tóth Árpád u. 13. (Madách lakópark közelében)

ELŐZETES időpont egyeztetés és érdeklődés:
Földi Gyöngyi 20/243 2025
© 2003 Mozgásfejlesztő Program, Tótszöllősy Tünde - webhosting: 3gteam networksolutions