Főoldal arrow Fejlődésvizsgálat - ÚJ!!!
Mozgásfejlesztés | 2018. június 24., vasárnap
Főmenü
Főoldal
A mozgásfejlesztő program
A tanfolyam
Induló tanfolyamok
Tanfolyamok értékelése
Fejlődésvizsgálat - ÚJ!!!
Előadások
Könyvek
Segédeszközök
Oktatófilmek
Publikációk
Partneróvodák
Kapcsolat
Jelentkezési lapok
A tanfolyam
Induló tanfolyamok
Előadások
Könyvek
Segédeszközök
Oktatófilmek
Publikációk
Fejlődésvizsgálat
ImageMegkésett neurológiai fejlődés szűrése és korrekciója 3 hónapostól 3 éves korig

Születésünkkor elveszítjük az anyaméh gyöngéd védelmét, egyedül kell megküzdenünk rengeteg ingerrel, melyek néha túlságosan megterhelők számunkra. A természet egy sor csecsemőkori reflexszel (akaratlan működések, válaszreakciók a környezeti hatásokra) ruházza fel a kis jövevényt, amelyek elengedhetetlenül szükségesek túlélése szempontjából.
A fejlődés előrehaladtával ezeket a túlélési reflexeket tanult képességek váltják fel. Ha ez elmarad, később oka lehet éjszakai ágybavizelésnek, tengeri betegségnek, tériszonynak, tanulási képességeknek (nehezebben tanul meg rajzolni, írni, tisztán beszélni, betűket összeolvasni).

Ma már egyre látványosabban megmutatkozik, hogy a megmaradó primitív reflexek károsan befolyásolják a gyermekek társas viszonyait is (nem tud barátokat szerezni, ill. nem jól választja, szervezi azokat), és az önmegvalósításhoz szükséges képességek kialakulását (énkép, önbecsülés).

„Ha annak idején, amikor Balázs fiamnál viselkedési és tanulási problémák jelentkeztek, valaki megvizsgálta és elemezte volna általános mozgási képességeit, megúszott volna rengeteg kudarcot, nem kínlódott volna annyit egy-egy tantárggyal, dacára 140-es IQ-jának. Ha mi akkor találkoztunk volna Tótszöllősy Tündével és Balázs részt vehetett volna a mozgásfejlesztési programjában, talán most nem telemarketingesként sínylődne hol egyik, hol másik cégnél."

"Én sem az egészségügyi tanulmányaim során, sem a gyógypedagógiai asszisztensi képzésem alatt nem találkoztam ezzel a nagyon fontos ismerettel, döbbenetes felismerést jelentett, amikor Tünde mozgásfejlesztő továbbképzésén hallottam ezekről."  (Földi Gyöngyi)


Henry Delacato amerikai neurológus és Sally Goddard Blythe angol pszichiáterek kutatásaira és gyakorlati megfigyeléseire épít Tótszöllősy Tünde, a Porkolábné dr. Balogh Katalin vezette tanulási képességeket kutató csoport tagja.  Az általa továbbfejlesztett vizsgálati módszerrel időben fel lehet fedezni a fennmaradt csecsemőkori reflexeket, és korrigálni lehet a feltárt rendellenességeket játékos mozgássorokkal, akár még kamaszkorban is.


Hogyan zajlik a szűrés?

bővebben >>>
© 2003 Mozgásfejlesztő Program, Tótszöllősy Tünde - webhosting: 3gteam networksolutions